Vaterpolisti Galeba sinoć su u sklopu 4. kola 1.B lige dočekali splitski POŠK. Gosti su u ovu utakmicu ušli kao favoriti, no Galeb je vrlo dobrom igrom uspio stići do važnog boda (12:12).

Prvo poluvrijeme bilo je iznimno izjednačeno te je nakon prvih 16 minuta igre na semaforu pisalo 6:6. Drugi dio donio je nastavak velike borbe za bodove. Galeb je u trećoj dionici podigao razinu svoje igre te je istu završio s minimalnom prednošću (10:9). Domaćini su u prve četiri minute posljednje četvrtine uspješno održavali stečenu prednost.

U 28. minuti makarski „bijeli“ dolaze na 12:11. Samo pola minuta kasnije, gosti iz peterca dolaze do izjednačenja. U preostalom vremenu nije bilo promjene rezultata te su se na kraju obje ekipe morale zadovoljiti bodom. Vrijedi istaknuti i da su Splićani imali jako lošu realizaciju igrača više (2/7), dok je Galeb u tom segmentu igre bio znatno uspješniji (2/3).

Oglas

Najefikasniji u redovima Makarana bili su Ante Kuzmanić s 5 i Mihovil Marinović s 4 pogotka. Kod gostiju najbolji su bili Karlo Dragošević (5) i Ante Jakaša (3). Spomenimo i jednu zanimljivost, a to je da je ovo ujedno i prvi remi od početka ovosezonskog izdanja 1.B. lige!

S obzirom na viđeno, možemo konstatirati da je remi možda o najpošteniji ishod. I jedna i druga momčad imale su određeni period igre u kojem su dominirale, no na kraju je i Galebu i POŠK-u nedostajalo malo odlučnosti da iz ovog dvoboja odnesu puni plijen.

Vaterpolisti Galeba u sljedećem kolu igraju protiv Zagreba.

Dora Srzić/foto MD