Danas popodne u Osijeku je odigran susret 9. kola 1.B lige između Osijeka i Galeba. Vrlo dobra utakmica na kraju je otišla na stranu naših vaterpolista. Naime, konačan rezultat bio je 10:13!

Ova pobjeda od iznimne je važnosti za Galeb. Naime, nakon prekinute utakmice u Kostreni i odgode susreta protiv Puljana, Makarani su pokazali da ih to nije destabiliziralo već su odigrali odličnu utakmicu i zasluženo došli do „punog plijena“. Osijek je pak ovim porazom još malo produbio svoju rezultatsku krizu, koja traje već puna tri tjedna (prethodno su poraženi od Gusara i Bellevue-a).

Loše igre spustile su ih u prvenstvenom poretku, pa tako Osječani trenutno zauzimaju 7. mjesto s 12 osvojenih bodova. Galeb je pak ovom pobjedom došao na osmo mjesto te sada na svom kontu ima 10 bodova. Kada se tomu pridoda činjenica da Makarani još moraju odigrati zaostalu utakmicu 8. kola protiv Pule, jasno je da se Galebu pruža idealna prilika da s nova tri boda preskoči svoje današnje rivale.

Oglas

Sljedeći tjedan igra se 10., a ujedno i predzadnje kolo ove natjecateljske sezone. Vaterpoliste Galeba čeka domaći ogled s Crikvenicom, no s obzirom da je još uvijek aktivna kazna od dvije utakmice zabrane igranja u Makarskoj, točno mjesto odigravanja susreta još nije poznato.

MD/foto MD