Odluka o zabrani izvođenja građevinskih radova i ignoriranje iste od strane nekolicine poduzetnika u Makarskoj prije nekoliko tjedana rezultirali su i prvim javno objavljenim popisom kršitelja Odluke kao i velikim iznosom do sada uručenih novčanih kazni.

Primjerice, vlasniku Prometa Makarska Mati Jujnoviću zbog građenja benzinske pumpe kod Kauflanda, dugo nakon isteka krajnjeg roka sredinom lipnja, do sada je uručeno šest novčanih kazni u ukupnom iznosu od 630.000 kuna.

Iako je gradska vlast najavljivala novu objavu popisa kršitelja još prije 15-ak dana, to se još uvijek nije dogodilo, pa smo za novosti na sastanku s medijima upitali gradonačelnika Zorana Paunovića.

Oglas

Mislim da su gotovo sve gradnje stopirane, osim nekoliko pojedinaca koji i dalje krše Odluku i postupaju samovoljno ali kako sam već i najavio, gradska uprava tu neće posustati jer Odluka je takva kakva jest, ali donesena je i mora se poštovati. S druge strane, iduće sezone Odluka ne bi trebala biti ovako restriktivna i mi ćemo u dogledno vrijeme predložiti novu. Ona bi više trebala biti „krojena po mjeri“ u suradnji s građevinarima, turističkim djelatnicima, ugostiteljima, razmotrit ćemo sve strane i onda donijeti prijedlog nove odluke – kazao je Paunović.

Inače, vezano za konkretnu situaciju s Matom Jujnovićem, iz Grada su kazali da su „ispucali“ zakonski predviđenih šest koraka (uručeno je šest kazni), te da sada čekaju mišljenje o idućim koracima.
O.F./foto MD