Makarska hitna pomoć ipak neće ovo ljeto ostati bez drugog liječnika, naime, postignut je dogovor između Grada Makarske i Zavoda za hitnu medicinu te će 40 sati tjedno lokalna ispostava imati pomoć još jednog doktora.

Potvrdio nam je to dr.Leo Luetić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Splitsko-dalmatinske županije, koji je kazao kako se radi o liječniku iz sustava. Radit će samo od srijede do nedjelje, a ako budu kadrovske mogućnosti dopuštale, kako kaže Luetić, možda će se pojačati pomoć.

Osmosatna smjena trajat će od 13 do 21 sat, vrijeme kad je najveći pritisak na Hitnu pomoć,  bit će na ispomoći barem do sredine rujna, dodao je Luetić.

Oglas

– Gradonačelnika Zorana Paunovića shvatili smo da je spreman sufinancirati i premda nismo još uvijek ništa potpisali, vjerujem da neće biti problema, kazao je Luetić.

A što je s timom T2, jesu li neke općine u međuvremenu podmirile dogovoreni iznos od 100 tisuća kuna?

– Ne, još nitko ništa nije uplaćivao, međutim, pustit ćemo da prođe turistička sezona i ponovo evaluirati situaciju, moguće je da ćemo naći drugačije rješenje. Iza nas su lokalni izbori, i nije vrijeme za donositi nekakve drastične odluke, vidjet ćemo što se dogoditi. No jasno je da mi sami ne možemo financirati tim T2 jer stoji preko dva milijuna kuna, kazao je Luetić.

Dva milijuna kuna nas stoje dvije smjene T2 timova u kojima su medicinski tehničari?

– Da, takav je cjenik HZZO-a. Dva tehničara u smjeni koštaju preko 400 tisuća kuna u smjeni, a trebamo ih pet. Peti ih mijenja za godišnje odmore i viškove sati, odvratio je ravnatelj županijske Hitne.

Ivona Ćirak /foto M.D.