Kako su u cijeloj Republici Hrvatskoj podignute mjere zaštite i prevencije od Koronavirusa, te u sklopu nastojanja da se maksimalno ograniči mogućnost prenošenja zaraze, Hrvatske autoceste apeliraju na sve korisnike koji ovih dana planiraju putovanje autocestama, da kad god je to moguće, koriste beskontaktnu naplatu putem ENC uređaja. Time se u najvećoj mjeri umanjuje mogućnost prenošenja zaraze putem gotova novca i kartica ali ubrzava i samo vrijeme putovanja.

Molimo korisnike da prije planiranja putovanja, posebice izvan granica RH, slijede preporuke Kriznog stožera Civilne zaštite te prate vijesti i informacije o stanju prometa na mrežnim stranicama HAC-a i HAK-a – stoji u današnjem priopćenju.

Kako bi korisnicima koji nemaju ENC omogućili korištenje uređaja, HAC je donio odluku o maksimalnom smanjenju cijene ENC uređaja za 40%. Od petka 13. ožujka, u prodajnim uredima Hrvatskih autocesta, ENC uređaj će se moći nabaviti za 73 umjesto dosadašnjih 122 kune. U prodaju je stavljeno 3.000 uređaja, a privremena mjera će se provoditi do okončanja neposredne opasnosti od pandemije Koronavirusom.

Oglas

Izvor: HAC

Besplatni info telefon:

0800 04 22

0800 01 11