Naslovnica VIJESTI Dalmacija 19.000 UČENIKA U srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije od ponedjeljka online nastava

19.000 UČENIKA U srednjim školama Splitsko-dalmatinske županije od ponedjeljka online nastava

Sve srednje škole na području Splitsko-dalmatinske županije, u kojima je gotovo 19.000 učenika, od 14. prosinca prelaze na online nastavu, odnosno nastavu na daljinu radi sprječavanja širenja epidemije koronavirusa, potvrdili su u  srijedu u sjedištu Županije.

“Na temelju procjene epidemiologa  županjski  Stožer civilne zaštite naložio je ravnateljima svih srednjih škola u našoj županiji da od sljedećeg ponedjeljka organiziraju nastavu po C modelu, odnosno online,” rekao je za Hinu pročelnik županijskog Upravnog odjela  za prosvjetu, kulturu, tehničku kulturu i sport Tomislav Đonlić.

Dodao je kako će online nastava u srednjim školama na području Splitsko-dalmatinske županije trajati do kraja prvog polugodišta.

Oglas

Po njegovim riječima, ovakva je odluka donesena kako bi se smanjili socijalni kontakti kojima su osobito skloni srednjoškolci, a koji pogoduju širenju  covid infekcije.

“Više od 10.000 učenika srednjih škola na području Splitsko-dalmatinske županije koristi autobuse za odlazak u škole na nastavu i povratak doma, a to su okolnosti u kojima se smanjuje fizička distanca između učenika i povećava opasnost od širenja epidemije”, kazao je Đonlić.

Po njegovim riječima, oni srednjoškolci na području Splitsko-dalmatinske županije koji su sada u samoizolaciji već prate nastavu online što je također pogodovalo odluci da se takav model nastave organizira za sve srednjoškolce u toj županiji od sljedećeg ponedjeljka.

Hina