Antonia Kapović izabrala je na posljednjoj sjednici Upravnog vijeća jednoglasno za novu ravnateljicu Dječjeg vrtića Biokovsko zvonce. Dugogodišnja odgojiteljica odnijela je prednost pred drugom prijavljenom kandidatkinjom Antonijom Musulin, bivšom ravnateljicom dječjeg vrtića u Podgori, a do izbora Kapović je dva i pol mjeseca obnašala funkciju vršiteljice dužnosti. Izabrana ravnateljica kazat će kako je vrtić dio njezine obitelji, i zato jer tu radi već 25 godina, i zato što su njezini roditelji do umirovljenja radili u ovoj ustanovi. Svoju viziju sažima u jednome: učiniti djetinjstvo najmanjih, koji dobar dio dana provedu u vrtiću, ljepšim i veselijim.

– Na 7. odgojiteljskom vijeću održanom 15. veljače prijavila sam se za obnašanje vršitelja dužnosti ravnatelja Dječjeg vrtića “Biokovsko zvonce”. Osnovni motiv mi je bio “Vrtić” koji je dio moje obitelji. U Dječjem vrtiću “Biokovsko zvonce” na radnom mjestu odgojitelja sam 25 godina, a moji roditelji su radili u Vrtiću do svoje mirovine, pa je moj izbor poziva bio logičan slijed. Zbog svega toga posebno sam vezana za Ustanovu Biokovsko zvonce i njen daljnji razvoj, te mi je iskreno stalo do dobrobiti vrtića, djece i radnika, veli Kapović.

Dodat će kako se posao ravnateljice razlikuje u mnogočemu od posla odgojiteljice.

Oglas

– Stoga sada rad naše Ustanove gledam iz druge perspektive i ono što mogu reći je da sam jako ponosna na sve što smo gradili i dalje gradimo, zajednički, veli ravnateljica.

Na pitanje da li je sretna što je dobila priliku voditi ustanovu koja joj je dugi niz godina bila drugi dom odvraća kako misli da je sretna žena jer prije svega radi posao koji voli.

– Imam podršku svoje obitelji, prijatelja, kolegica i kolega i po pozitivnim reakcijama roditelja djece kojima sam bila odgojiteljica vidim da imam podršku i u njima.

Moja vizija odgojno obrazovne Ustanove je prvenstveno učiniti djetinjstvo djeci ljepšim i veselijim. S mnogo pažnje i ljubavi, uvažavanja, poštujući sva njihova prava, uz njegovanje i poticanje svestranog razvoja pripremati ih za školu i život. Vjerujem da dobrom suradnjom s Osnivačem, koji je u više navrata pokazao dobru volju, a vjerujem dalje će raditi na tome, i povećanjem sredstava u proračunu uvidio važnost naše struke koja je dugo vremena bila podcijenjena,a svi smo svjedoci da je i danas deficitarna na tržištu rada.

Medusobna suradnja odgojitelja i roditelja povećava interes kod djece za uključivanje u različite aktivnosti i bogati znanje o lokalnoj sredini i znamenitostima.

Kroz partnerski odnos s roditeljima i lokalnom zajednicom, cilj mi je postati vrtić koji će u ozračju tolerancije, uvažavanja potreba obitelji i duha profesionalizma pružiti djeci bogatiju i poticajniju sredinu za igru, učenje i razvoj, za kraj će Antonia Kapović.

Ivona Ćirak /foto privatni album, M.D.