Danas se krenulo s rušenjem WC-a na tržnici te uklanjanjem nadstrešnice. Doznajemo da je korisnicima rečeno kako će se tenda uklanjati u fazama, a novi sanitarni čvorovi s objema grupama za kupce i zaposlenike tržnice trebali bi biti završeni kroz nekih mjesec dana.

Trgovci su zabrinuti kako će funkcionirati bez tende koja nema građevinsku dozvolu, no koja, kako vele, služi svrsi. Obećani su im suncobrani, zbog čega su nam se javili pojedini nezadovoljni obrtnici.

– Uvjetuju nas da kupimo suncobrane koji koštaju oko 3300 kuna, plus PDV. Moramo platiti pola odmah, a suncobrani će doći za nekih 15-ak dana, tako su nam rekli. Ogorčeni smo. Moramo kupiti suncobrane, a neki od nas trebaju i po tri-četiri takva suncobrana. Mi dotle moramo raditi, a uskoro će nam ukloniti nadstrešnicu. I uz to još moramo čekati te njihove suncobrane! Ne znam kome ovo paše, možda takozvanim OPG-ovima, ali nama obrtnicima nikako, jer mi prodajemo i voće kao što su banane, maline i slično, i mi smo s time itekako ugroženi, kazao nam je jedan trgovac.

Oglas

Druga trgovkinja nam je rekla kako još uvijek ne znaju ni kakvi su sunconbrani niti su se “pogodili”. Generalno vlada velika zabrinutost. Svima je objašnjeno da se tenda može ukloniti ili sada, ili početkom kolovoza, što je još gora opcija.

Zbog cijele situacije, naime, zbog činjenice da je tržnica praktički trebala biti zatvorena zbog rješenja tržišne inspekcije, zakupci su, kako doznajemo, ipak bili oslobođeni plaćanja zakupa.

Prije pet dana smo poslali upit Gradu, ali još uvijek nismo dobili odgovor.

Ivona Ćirak /foto O.Franić