Nešto malo više od godine dana nakon početka radova na Glavici, gdje se gradi pet zgrada u aranžmanu tvrtke Projekt Hemera vlasnika Joska Šarića Škare, prvi objekt s 36 stanova još uvijek nije gotov, no prema Škarinim riječima, sve ide svojim tokom.

– To da je projekt stao su priče rekla-kazala. Ovako smo i planirali, da će prva zgrada biti gotova do kraja 2021.godine, a od listopada bismo krenuli u izgradnju druge. Naravno, sve ovisi o koroni, kako će se to sve skupa završiti, kaže nam Škaro koji je baš jučer išao u Italiju u nabavku hortikulture.

Kupio je 700 sadnica od 25 vrsta biljaka, a na održavanju bogatog zelenila radit će njegova firma budući na ovom području nema nitko za ovakav tip outsourcinga. Nije čudno, jer većina zgrada predstavlja samo beton, dok su propisane zelene površine samo tu per forma, kako bi se dobila uporabna dozvola.

– Šteta mi je da propadne jer je uložen veliki novac u to. A što se tiče ostalih radova, sve ide kako treba…Grubi građevinski radovi su gotovi, sad se rade instalacije, struja, voda, knauf, estrih, a za mjesec dana počinje se raditi keramika. Također radimo spoj infrastrukture što se tiče kanalizacije, otpadnih voda, struje i vode, a radimo i ulicu koja je priključak s javne infrastrukture na postojeće objekte, veli Škaro.

Po njegovim riječima interes je zadovoljavajući. – Imamo već pola stanova rezerviranih, a iako je korona a mi tek na pola puta, svaki dan imamo nešto upita i nešto se dešava. Dosta kupaca su domaći, ljudi koji rješavaju stambeno pitanje. Takvih je skoro pola, tvrdi investitor.

Očigledno ljudima nije prepreka cijena kvadrata od 3000 do 3500 eura.

– Ovo je ipak zadnja lokacija u gradu ispod magistrale što se tiče stambene izgradnje. Prednost je i blizina vrtića i škole, objašnjava Škaro.

Škarinih 120 stanova planiranih u sklopu Beverly Hillsa na Glavici nisu posljednji stanovi jer se, kako doznajemo, a takve su priče i do njega došle, planira na ovoj lokaciji još stambenih zgrada drugog investitora.

Hoće li se Beverly Hills realizirati kako je zamišljen, Škaro kaže da do sada sve ide po planu, unatoč pandemiji, no s obzirom na volumen projekta teškog 25 milijuna eura, razvoj pandemije će itekako imati značajne efekte na dinamiku radova.

Ivona Ćirak /foto M.D.