Športsko-plesni klub “Briljantin” organizira tečaj plesa za žene. Radi se o tečaju latino plesa “Ladies latin by Andrea” i popularnim plesovima poput sambe, rumbe i cha cha cha.

Tečaj vodi Andrea Rogošić, licencirana trenerica plesa iz Splita, koja već vodi plesne treninge za djevojčice u Osnovnoj školi oca Petra Perice.

– U najmanju ruku sam bila ugodno iznenađena kada sam u samo dva sata imala gotovu grupu. Naravno, ima još mjesta, ali u tom kratkom roku svoj dolazak potvrdilo je čak deset žena. Neke su još rekle da će vidjeti, odnosno interesirale su se. Jako mi je drago zbog toga, rekla nam je Andrea napominjući kako su dobrodošle žene svih dobnih skupina.

Oglas

Ukoliko se pokaže veći interes, klub “Briljantin” će vidjeti da formira i drugu grupu.

Voditeljica nam je otkrila kako je dugogodišnja prijateljica s predsjednikom kluba Franom Mucićem, dodavši kako je “Briljantin” možda i najstariji plesni klub u Hrvatskoj. Na upit kad je zadnji put u Makarskoj održan plesni tečaj za dame, kazala je kako je to zapravo novost u cijeloj Hrvatskoj.

– Odnedavno su uvedene kao kategorija i ženske formacije, što je vani praksa već dulje vrijeme. Naime, uvijek je bio problem s partnerima budući su žene daleko više zainteresirane nego muškarci, pa sad sve one imaju priliku. U osnovi se jako puno figura može voditi bez partnera, objasnila je splitska trenerica.

M.D./foto M.D.