Saborski zastupnik Hrvoje Zekanović nedavno je među kolegama pokrenuo inicijativu za zakonsku zabranu pobačaja, a danas je otkrio i rezultate.

Inicijativu mu je, naime, potpisalo samo 10 zastupnika od potrebnih 30,koliko treba da bi prijedlog Zakona ušao u proceduru sabora.

Do sad su potpisali:
Marijan Pavliček – Hrvatski suverenisti
Marko Mianović Litre – Hrvatski suverenisti
Željko Sačić- Hrvatski suverenisti
Hrvoje Zekanović – Hrvatski suverenisti
Zlatko Hasanbegović – Blok za Hrvatsku
Stjepo Bartulica – Domovinski Pokret
Zvonimir Troskot- Most
Nikola Grmoja – Most
Karolina Vidović Krišto – Nezavisna zastupnica
Milan Vrkljan – Nezavisni zastupnik

Oglas

– Ne očekujem da će netko iz lijevo-liberalnog bloka dati podršku ovakvom prijedlogu zakona, međutim moram priznati da sam razočaran koliko je malo onih koji se makar formalno deklarativno zalažu za zaštitu života, a ne žele ni prstom mrdnuti da se on zaštiti. Smatran da je najvažniji posao kršćanina u politici je izboriti se za zaštitu života od njegovog početka, začeća!

Smiješne izlike, kao na primjer da zakon nije dobar, a ne navodeći što ne valja, da je previše kratak, a u istovremeno kritičari predlažu zakone od dvije rečenice. Izlika: “sad su nam važniji lokalni izbori pa nam nije pragmatično ulaziti u svjetonazorske teme”, pokazuje stvaran karakter svih nepotpisnika.

Svatko ima pravo potpisati i nepotpisati, a potpis na ovaj prijedlog zakona čak i ne znači da se slažeš sa sadržajem nego jedino da želiš da ovaj prijedlog dođe na raspravu u Hrvatski sabor – piše Zekanović.
M. D. /foto Facebook