Jedna od predstojećih manifestacija koje će se događati narednih tjedana svakako je WTA turnir za koji je Grad izdvojio 900 tisuća kuna. Na jučerašnjoj je sjednici Turističkog vijeća TZ-a grada Makarske gradonačelnik Zoran Paunović, ujedno i predsjednik te v.d.direktora ureda, kazao kako se uz WTA turnir planiraju i prateća događanja.

– Grad se uključio u turnir i daje nekakve smjernice, a paralelno radimo na manifestaciji WTA City. Imat ćemo seriju koncerata, kazao je Paunović.

Radi se o desetak koncerata. Nastupati će i lokalne glazbene snage.

Oglas

Paunović je dodao kako se radi na tabli dobrodošlice te su naručene brošure. Nije otkrio koliko će se iz kase TZ-a grada Makarske izdvojiti za organizaciju manifestacije te promociju. Prije dva mjeseca je kuloarima kružila informacija da će se iz blagajne TZ-a izdvojiti nekih pola milijuna kuna za WTA, no gradonačelnik nam je to svojedobno demantirao s riječima kako to nije točno.

Valja dodati kako TZ trenutno na računu ima preko 1,5 milijun kuna. Lani je u ovo vrijeme bilo skoro milijun, a preklani, u prvoj pandemijskoj godini, svega 26 tisuća.

Za očekivati je da će turistička sezona biti dobra te bi proračun umjesto skromna 4 milijuna uslijed mogućeg proglašenja kraja pandemije mogao narasti do “normalnih” 7.

Ivona Ćirak /foto M.D.