Nakon što je zbog epidemije koronavirusom proveden pojačani nadzor Domova za smještaj starijih osoba u Koprivničko-križevačkoj županiji, na tom je području pronađeno još šest ilegalnih domova.

Kazao je to u petak načelnik Županijskog Stožera civilne zaštite Ratimir Ljubić na konferenciji za novinare u Koprivnici ne otkrivajući u kojim mjestima su ti domovi.

“Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike i oni su poslali inspekciju. Utvrđeno je da nemaju uvjete i adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva rada i Centara za socijalnu skrb”, izvijestio je.

Prvi ilegalni Dom za smještaj starijih u toj županiji otkriven je početkom listopada u Legradu, nakon što je većina smještenih osoba uključujući i vlasnika zaražena koronavirusom.

Oglas

“Prijavili smo te ustanove Ministarstvu rada i socijalne politike, oni su poslali inspekciju, utvđeno je još šest domova u našoj županiji koji nemaju uvjete koji nemaju adekvatne dozvole, njima je izrečena zabrana rada i dalje je to u nadležnosti ministarstva i Centara za socijalnu skrb”, izjavio je načelnik Županijskog stožera Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije.

Hina/ foto ilustracija: Wikipedia