U nedjelju se vozilo državno prvenstvo u cestovnom biciklizmu. Nastupili su najbolji cestovni juniori iz cijele Hrvatske. U zaleđu Primoštena vozilo se šest krugova dužine 12.4 kilometara, sa 187 metara uspona.

Broj krugova je skraćen s obzirom na iznimne vrućine u nedjelju. Tako su se vozila ukupno 74.4 kilometra i 1122 metra nadmorske visine. Start utrke je bio nešto laganiji s obzirom na dužinu utrke. U četvrtom krugu je Ivan otišao u bijeg s Nikolasom Gojkovićem, juniorom koji vozi za talijansku ekipu. Njih dvojica su do kraja utrke bili u bijegu, nitko drugi im nije bio ni blizu. No, do kraja se nije znalo tko će jače stisnuti i uzeti titulu državnog prvaka.

Nakon 2 sata i 13 minuta utrke slijedio je završni sprint. Pobjedu je ipak uzeo Nikolas, a naš Ivan je zauzeo drugo mjesto i tako postao viceprvak. Vrlo dobra utrka s obzirom na tijek odvijanja i snagu tijekom cijele utrke. Nikolas je ipak nešto iskusniji i jači u sprintu s obzirom na dosta više odvoženih cestovnih utrka. Nastavak sezone slijedi već sljedeći vikend u Italiji, gdje će Ivan na nešto širim gumama braniti boje Hrvatske mtb reprezentacije.
M.D./foto BK Makarska

Oglas