Novi predsjednik Uprave Hajduka Lukša Jakobušić u svom je predstavljanju na Poljudu izjavio kako je došao u klub jer mu želi vratiti dignitet.Jakobašić je od svibnja do studenoga prošle godine bio dopredsjednik svom prethodniku Marinu Brbiću koji ga je i doveo u klub, no nakon pola godine je odlučio napustiti klub iz osobnih razloga. Predsjednik Nadzornog odbora Hajduka Benjamin Perasović kazao je kako je Jakobašić izabran na ovu dužnost iako se nije javio na raspisani javni natječaj.

“Koristili smo objavu javnog natječaja, ali dana je prilika i ljudima koji su istaknuti kandidati iz nekih prijašnjih vremena. Lukša se nije prijavio na natječaj jer su traženi formalni uvjeti, nije mu nostrificirana diploma, ali ovo je takva situacija u kojoj su se uz natječaj gledale i druge stvari te uvjeti van onih službeno zadanih parametara”, objasnio je Perasović Jakobušićev izbor.

“Došao sam jer želim moćan Hajduk, želim vratiti dignitet Hajduku. Potrebno nam je jedinstvo. Želim svoj četverogodišnji mandat završiti do kraja, moji ciljevi su najveći i to u svakom segmentu. Da svaki zaposlenik ili igrač bude bolji. Teška su vremena, a Hajduk treba vratiti nadu”, poručio je Jakobušić i nastavio:
“Poštovanje treba vratiti. Rugaju nam se, a sada nas već i žale, a to je najgore. Borbe i podjele su nas dovele do ovoga. Poštenje i neovisnost su moje dvije stvari s kojima ulazim u Hajduk. Predsjednik je glavni, onaj koji predstavlja i klub i grad te se po njemu treba ravnati, ja to tako doživljavam i tako ću se ponašati. Način upravljanja nije dobar. Formalist sam, ali neću čekati Nadzorni odbor za neke odluke. Odgovornost je na predsjedniku. Nadzorni odbor je tu da nadzire, a ne upravlja. Stvara se percepcija da ulica vodi klub, ali u pitanju je samo percepcija, strah od ulice paralizira klub i to nije dobro“.

Oglas

Novi predsjednik Hajduka se osvrnuo i na reprezentaciju te odnos s Hrvatskim nogometnim savezom.

“Hajduk će dati podršku da reprezentacija igra na Poljudu i oko toga nema dvojbe, pogotovo sada kada je maksimirski stadion na neki način stradao, ali to ne znači to da ćemo piti i jesti s njima. Hoću li sjedati u loži? Predsjednik Hajduka treba sjediti u loži na Poljudu, čak i kada je u pitanju koncert klapa, ali ja s obzirom na trenutak neću jer nisam u institucijama HNS-a. Bio sam i opet ću biti na istoku, a ako nema gledatelja, tada ću biti gdje i oni, ispred televizora. Treba smiriti i tenzije s HNS-om i izboriti se za prava Hajduka. Ne moramo se voljeti, ali moramo se poštovati. Odluke koje su dobre za Hajduk dobre su za sve”.
O odnosu s Udrugom “Naš Hajduk” Jakobušić je kazao:

“S Udrugom ‘Naš Hajduk’ sam dobro surađivao i ranije. Znam da oni žele jak Hajduk, ali i oni sami znaju da je potrebno mijenjati model. Imam ponekad dojam kako Hajduk postoji zbog NH, a ustvari svi oni postoje zbog Hajduka. I ja sam tu zbog Hajjduka. NH postoji zbog Hajduka i tako se treba ravnati”.

Hina / foto Robert Matić/Hajduk.hr