Prijepori oko odgode odnosno održavanja krizme i pričesti u našoj županiji, u kojoj brojke zaraženih rastu, ne staju. Dok dr. Ivo Ivić, predstojnik Klinike za infektivne bolesti KBC Split očajnički apelira na pridržavanje mjera, tvrdeći kako je stanje sve gore i gore, te je u svjetlu toga rizično raditi bilo kakva okupljanja, msgr. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije, za Slobodnu Dalmaciju kaže kako je odgađati sakramente nezgodno.

Prema njegovu stavu barem za sada na prostoru SD županije, odnosno Splitsko-makarske nadbiskupije neće biti odgađanja krizmi i pričesti.

– Mi uporno upozoravamo svekoliko pučanstvo da se na krizmama i pričestima moraju pridržavati epidemioloških mjera, ali tu glavnu riječ vode roditelji, pastoralno vijeće, župnici. Mi želimo da se poštuju te zadane norme ponašanja i apeliramo da svaka osoba u zatvorenom prostoru mora imati sedam kvadratnih metara za sebe, da se moraju nositi zaštitne maske… Bilo bi najbolje kada bi se proslave pričesti i krizmi odvijale na otvorenome prostoru. Apeliramo do iznemoglosti na sve roditelje, župnike, obitelji da se ponašaju sukladno trenutačnom stanju na terenu. U ovom trenutku bi bilo nezgodno zabraniti pričesti i krizme, jer poslije dolaze ljeto, vrućine, i mislimo da se one tada ne bi mogle održavati – rekao je msgr. Marin Barišić, nadbiskup Splitsko-makarske nadbiskupije za Slobodnu Dalmaciju.

Oglas

M. D./foto M. D.