Makarski laboratorij početkom je lipnja ostao na samo dvije laborantice, što je ponovno aktualiziralo pitanje s kojim Makarska muku muči već godinama. Problem je nastao kada je jedna od laborantica iznenadno preminula, nakon čega je ravnatelj županijskog Doma zdravlja dr.Marko Rađa zatražio suglasnost ministra zdravlja. Međutim, suglasnost još uvijek nije stigla, što znači da se i dalje ne može raspisat natječaj.

– Trenutno obje rade, a ja molim Boga da se jedna ne razboli jer bi to onda bio veliki problem. Moramo imati tri laborantice jer uvijek moramo imati zamjenu za bolovanje, što sad nemamo, kazao nam je Rađa.

Ranije smo imali i četiri laborantice, s tim da je jedna od njih bila zaposlena na određeno. Odlaskom jedne od djelatnica u mirovinu potonja je zaposlena na neodređeno, čime se broj laborantica smanjio, da bi početkom lipnja jedna od zaposlenih iznenadno preminula.

Na jučerašnjem sastanku između obiteljskih liječnika, dr.Rađe i gradske uprave zaključeno je kako se ovaj problem treba hitno rješavati i kako treba ubrzati suglasnost u Ministarstvu kako se raspisao natječaj. Predložena i i ideja suradnje s privatnom poliklinikom kako bi laboratorij bio funkcionalniji i kako bi se tijekom sezone krv mogla vaditi i u poslijepodnevnim satima.

Ivona Ćirak /foto M.D.