Već smo pisali da je Grad Makarska Poliklinici Meditim tijekom protekle sezone dao dva prostora na korištenje bez naknade, a budući je sezona po preuzimanju vlasti bila na vratima, nova vladajuća garnitura brzo je potpisala ugovor s poliklinikom te nije išla na raspisivanje natječaja.

Makarski HDZ na čelu s Jurom Brkanom već je o tome govorio na pretprošloj sjednici Gradskog vijeća koncem srpnja, a nastavili su i na posljednjoj, trećoj sjednici.

Vijećnik Joze Vranješ je čak predstavio njihovu računicu s pretpostavkom da je poliklinika ostvarila korist od 13,5 milijuna kuna!

Oglas

– Ako su svaki test naplatili 150 kuna, a do 15.rujna ostvareno je 180 tisuća turističkih dolazaka, i ako ih se pola od toga testiralo, tu se radi o 13,5 milijuna kuna. Radi se o protupravnoj stjecanu koristi pa me zanima je li se ovdje poštivao zakon, pitao je Vranješ.

Međutim, kako ga predsjednica Gradskog vijeća Gordana Muhtić upozorila da je govorio dulje od tri minute, a vijećnik nije završio svoje izlaganje, došlo je do prepucavanja koje je završeno porukom gradonačelnika Zorana Paunovića.

On je kazao kako je važno smiriti tenzije te kako će vijećnik odgovor na ovo, kao i druga dva pitanja, dobiti pismeno.

Koliko je obavljeno testiranja pokušali smo, inače, ranije i sami doznati, no poliklinika nam nije odgovorila na upit.

Ivona Ćirak /foto O.F.