U organizaciji obrtničke komore Splitsko-dalmatinske županije, u Petrinji je danas brojna ekipa ugostitelja iz Dalmacije pripremala prigodni morski menu za građane.

U akciji je sudjelovala i ekipa kuhara Srednje strukovne škole iz Makarske s profesorom Paškom Šutom – Šimun Mijačika, Ivo Mendeš, Ante Lasić, Zvone Lasić, Antun Nišević, Roko Nišević i Petar Hure.

Pripremljeno je, između ostalog, 400 porcija sipe s bobom, 150 rižota s kozicama, 150 porcija njoka s plodovima mora, preko 200 porcija tuna, skuša, lubina i komarče s roštilja, pa preko 200 porcija hvarske gregade…

Oglas

– Bili smo tu 1.siječnja, ista ekipa, tu smo danas na Veliki petak i došli smo pomoći koliko možemo. Drago nam je što smo ponovno tu i radi ljudi s kojima smo već stekli prijatelje, a moram se pohvaliti da ništa nije ostalo, sve se pojelo – kaže nam Paško Šuto.

Kako objašnjava, učenici naše strukovne škole su dio pripreme jela odradili prije puta, kako bi se dio u Petrinji jednostavnije dovršio do kraja, s opremom koja je pristigla iz Makarske i Splita.

O. F.