Danas je održana sjednica Ceha trgovaca udruženja obrtnika Makarska – obrtnika koji poslovnu djelatnost obavljaju na zoni Peškera.

– Tema sastanka bila je budućnost poslovanja obrtnika a vezano uz aktualnu provedbu arhitektonsko-urbanističkog uređenja zone Peškera.

Na sjednici su obrtnici trgovci formulirali svoje prijedloge, a kao zaključak sastanka upućen je zahtjev uredu gradonačelnika za prijem obrtnika sa zone Peškera i održavanje zajedničkog sastanka.

Oglas

Na području zone Peškera posluje preko 20 trgovačkih obrta te desetak ugostiteljskih a ovome moramo pridodati i one koje se bave djelatnostima iznajmljivanja opreme za rekreaciju. Iz ovih podataka vidljivo je da se radi o značajnim brojkama, pogotovo kada im pridodamo i zaposlenike.

Veliki broj obrtnika posluje u predmetnoj zoni, (neki i desetljećima) i kroz ovu djelatnost ostvaruje svoju egzistenciju.

Obrtnici nisu protiv projekta uređenja i traže način opstanka svog poslovanja na ljepšoj i uređenoj Peškeri, stoji u objavi Udruženja obrtnika Makarske rivijere, odnosno Ceha trgovaca.

M.D./foto M.D.