Prije tri i pol mjeseca status Dječjeg vrtića na Zelenki bio je sljedeći: izgrađeni su podrum i prizemlje, nalivena ploča za prvu i ujedno zadnju etažu. Najavljeno je kako slijede radovi na novoj etaži i okolišu. Datum objave članka bio je 24.kolovoza.

Danas, 8.prosinca, status je sljedeći: završeni su grubi građevinski radovi, okoliš se nije niti taknuo, zanatski radovi jedva da se izvode, a gradilište je poprilično često tiho i reklo bi se, prazno.

Ako niste znali kada je rok za završetak radova, podsjetit ćemo po tko zna koji put, jer ovaj trenutno najveći kapitalni projekt i apsolutno najveći projekt od značaja za zajednicu posljednjih 10-ak godina pratimo od početka vrlo revno.

Oglas

Rokovi su konac prosinca.

U zadnjem razgovoru s gradonačelnikom rečeno nam je da zahtjev za produljenjem roka nije bio podnesen. Kako bilo, projekt napreduje puževim koracima. Iako se čini kako se ovime nitko previše ne zamara, zanimljivo je da ova vlast optimistično očekuje da će dječji vrtić biti otvoren u rujnu.

Dječji vrtić stajat će najmanje 18 milijuna kuna, a izvjesno je da će biti poskupljenja. Tome treba dodati par milijuna kuna za opremanje vrtića.

Ivona Ćirak /foto I.Ć.