U minulom tjednu održan je sastanak čelnih ljudi Grada Makarske s rektorom splitskog Sveučilišta prof.dr.sc.Draganom Ljutićem i voditeljem makarskog Studija hotelijerstva i gastronomije prof. Ivanom Pavićem .

Kako je gradonačelnik već izvijestio, razgovarali su o diplomskom studiju u Makarskoj koji bi dosadašnjim studentima omogućio da nastave obrazovanje u našem gradu, tema je bila i renovacija franjevačkog samostana za sveučilišne potrebe, proširenju studijskih programa, Erassmus programu za razmjenu studenata.

A kako je Paunović pojasnio u petak na brifingu s predstavnicima medija, poseban su naglasak stavili na pitanja produljenja studijskog programa, te uvođenje novih smjerova za studente. – Nama je posebno bitna tema bilo proširenje studijskih smjerova, da ne bude samo hotelijerstvo i gastronomija što je priča koja bi se mogla pozitivno rasplesti u iduće tri, četiri godine.

Oglas

-Trudit ćemo se napraviti sve po pitanju, jer ako bi išta volio da ostane nakon našeg mandata je upravo to, da iskoristimo potencijal Makarske kao studentskog grada. Ovo što smo do sada razgovarali je upravo na tragu toga što nam je želja – kazao je Paunović, te dodao da će vjerojatno već od iduće akademske godine doći do promjena u duljini studija, odnosno da umjesto trogodišnjeg studiranja bude 3+2 model.
O.F. / foto: MD/Facebool