Breljanka Mariana Dražić ovog vikenda došla je do nove ITF titule u konkurenciji parova.

Dražić je u paru s Gasanovom nastupila na turniru u talijanskoj Santa Margherita di Puli, gdje su bile postavljene za druge nositeljice. Prvo kolo donijelo im je ogled protiv kombinacije Zantedeschi/Zucchini, koje su svladane u dva seta. Nakon uspješno preskočene prve prepreke, uslijedio je nastup u četvtrfinalu. Za plasman među četiri najbolje Dražić i Gasanova borile su se protiv talijanskog para Pedone/Ruggeri.

Baš kao ni Zantedeschi i Zucchini, ni one nisu mogle ozbiljnije ugroziti druge nositeljice te su Dražić i Gasanova proslavile novu pobjedu. No, to nije bila jedina dobra vijest za njih. Naime, Aksu i Delai neočekivano su eliminirale treće nositeljice, kombinaciju Bonadrenko /Prisacariu i tako izborile polufinale protiv Dražić i Gasanove.

Oglas

Činjenica da su jedne od njihovih najvećih konkurentica ispale iz natjecanja bila je velika prilika za hrvatsko-ruski par. Dražić i Gasanove bile bi favoritkinje u tom dvoboju, no na kraju su se plasirale u finale bez borbe. Naime, njihove protivnice predale su meč prije nego li su uopće izašle na teren, zahvaljujući čemu su Mariana i Anastasia dobile priliku za lov na titulu.

U finalu su ih čekale prve nositeljice, Kulumbayeva i Sekallaridi. Bila je to najteža moguća prepreka na putu do naslova, ali Dražić i Gasanova nisu se obeshrabrile. Dapače, odigrale su sjajan dvoboj te su na kraju slavile s 0:2.

Naslov u Santa Margherita di Puli za Marianu je bio ukupno 17. u karijeri, a posebno vrijedi spomenuti da Dražić i Gasanova na putu do njega nisu izgubile ni jedan jedini set!
Dora Srzić/ foto Facebook Mariana Dražić