– U Gradu Zagrebu u posljednja 24 sata zabilježeno je 976 novooboljelih osoba, a samoizolacija je određena za 527 osoba, izvijestio je u nedjelju Nastavni zavod za javno zdravstvo (NZJZ) “Dr. Andrija Štampar.

 

 U tri doma za starije i nemoćne osobe na području Zagreba potvrđeni su pozitivni nalazi 13 korisnika i jedne zdravstvene djelatnice, a jedan je korisnik umro tijekom hospitalizacije.

Oglas

Tijekom proteklog dana utvrđen je pozitivan nalaz testa kod četiri učenika i jedne kuharice u pet zagrebačkih osnovnih škola te za 26 učenika u 12 srednjih škola.
Mjera samoizolacije određena je za 25 učenika i tri nenastavna djelatnika osnovnih te za 572 učenika srednjih škola.

U Karanteni Grada Zagreba nalazi se 25 osoba.

Od 976 novooboljelih osoba njih 757 je s prebivalištem te 219 osoba s boravištem u Gradu Zagrebu.

Služba za epidemiologiju obradila je 337 oboljelih osoba, a od njih 107 za sada ima negativnu epidemiološku anamnezu, 167 osoba su kontakti sa koronavirus pozitivnim osobama, kod pet je moguće izlaganje ne obiteljskim svečanostima i okupljanjima.

Jedna je osoba stigla iz BiH, kod četiri je osobe moguća izloženost tijekom sportskih aktivnosti, 15 osoba su štićenici/djelatnici domova za  starije, a za 30 osoba obrada je još u tijeku. Kod osam osoba moguća je izloženost na radnom mjestu, kod jedne tijekom hospitalizacije, a kod jedne je osobe moguća izloženost prilikom izlaska.

U protekla 24 sata u NZJZ „Dr. Andrija Štampar“ proveo je 1465 testiranja na koronavirus.

Na obradu ukupno čekaju 1854 osobe. Trenutno je u Gradu Zagrebu 2 987 aktivnih slučajeva, a 8 128 osoba nalazi se u samoizolaciji.
Hina/foto Pixabay