Za deset dana, 19.ožujka, ističe rok u kojemu se građani mogu javiti primjedbama, sugestijama i komentarima na Odluku o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme na području kulturno-povijesne cjeline grada Makarske. Javno savjetovanje je otvoreno prije 20 dana, a ako još niste, na poveznici možete pročitati što sve sadrži  Odluka o postavljanju oznaka, uređaja i urbane opreme .

Iako smo o tome detaljno pisali, podsjetimo, odluka propisuje izgled štekata, tendi, suncobrana, pa čak i pitara u kojima se drži cvijeće. Umjetno cvijeće je zabranjeno, općenito se izbjegavaju umjetni materijali nego je tendencija prema prirodnim materijalima poput drva, metala, platna, aluminija…Plastenici i staklenici idu u povijest, a sve navedeno ima rok uglavnom do kraja 2023.godine. Do kraja te godine s pročelja zgrada i kuća u staroj gradskoj jezgri moraju se ukloniti i klima uređaji, a pod pročeljima se zapravo misli na fasadu, dakle sve strane objekta moraju biti čiste.

Uklanja se i višak reklama dok se ne definira urbana oprema za koju natječaj još uvijek nije raspisan. U svakom slučaju, svi detalji su u odluci, a javno savjetovanje završava 19.ožujka.

Oglas

Ivona Ćirak /foto M.D.