Jučer je, na sastanku Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru Splitsko-dalmatinske županije, dano zeleno svjetlo za završetak projekta izgradnje plaže ispod hotela Romana, odnosno današnjeg Khalani beach hotela. To znači da će se nastaviti raditi prema projektu, no neki su dijelovi, kako doznajemo iz objave gradonačelnika Zorana Paunovića koji se već danas obratio javnosti, ipak modificirani i ublaženi. Evo, uostalom, što veli gradonačelnik o nastavku projekta i podršci Grada…

– Od prvog trenutka kada sam odlučio preuzeti funkciju gradonačelnika, znao sam da me čeka puno teških odluka ali ne bježim od odgovornosti koju ste mi povjerili.

Jučer sam aktivno sudjelovao na sjednici Stručnog tijela za ocjenu ponuda za koncesije na pomorskom dobru za područje Splitsko-dalmatinske županije, vezano za Nacrt prijedloga Odluke o namjeri davanja koncesije na pomorskom dobru u svrhu izgradnje i gospodarskog korištenja plaže na dijelu k.o. Veliko Brdo predio zapadno od auto-kampa Dalmacija i predio zapadno od Romane.

Oglas

Trenutno stanje je neugledno i neodrživo, stoga takva situacija zaista nikome ne odgovara i nužno je da se projekt pokrene s mrtve točke. Odluke i poteze prethodnika koje su do toga dovele nema smisla više komentirati, hotel je činjenica s kojom već živimo i na nama je sada da preuzmemo odgovornost za daljnji razvoj tog područja. S oprezom pristupamo svim građevinskim dozvolama, osobito onima kojima se uređuje ostatak javnog područja i plaža.

Svi već znaju da je Aminess, jedna od najvećih domaćih turističkih kompanija, preuzela projekt bivšeg hotela Romana. Održivi turizam, stvaranje prilika i otvaranje novih cjelogodišnjih radnih mjesta ključni su za budući razvoj našeg grada. Stoga svaki ozbiljan investitor, pa tako i Aminess, može računati da će Grad imati sluha za njihove ideje, ali moraju biti svjesni i da će trebati pristati na naše uvjete. Drugačije neće ići.

Tako je investitor već upoznat s činjenicom da Grad Makarska neće pristati na zatvaranje plaže. Nikada. Sve plaže će uvijek ostati otvorene i dostupne svima. Nećemo dopustiti izgradnju bazena i vodenih fontana na plaži, taj dio građevinskog projekta morat će mijenjati i to smo jasno dali do znanja već od prvog kontakta.

Dakle, investitor će u Gradu imati sugovornika, ali onog koji se nikad neće ustručavati izreći svoj stav.

Razumijem sve koji, poučeni ranijim iskustvima, izražavaju nedoumice vezane za cijeli projekt, međutim, namjeravamo biti uključeni u cijeli proces pri svakom koraku, kako u nijednom trenutku ne bi došlo do odstupanja od odobrenog i dogovorenog.

Ova vlast nema u nijednom pogledu namjeru kočiti razvoj ni investicije koje donese napredak za Makarsku. Ali napretka nema bez brige i zaštite javnog interesa. Nema bez održivosti.

Vjerujem da će ispravna realizacija ovog projekta, koju ćemo budno pratiti u svim segmentima, u konačnici donijeti dugoročnu dobrobit za našu lokalnu zajednicu, poručio je gradonačelnik.

Upit smo poslali i na adresu Županije te ćemo ga objaviti kada dobijemo odgovor, a željeli smo čuti i što kaže novi investitor, međutim, kako smo se žurili s objavom gradonačelnikova priopćenja bit će prilike u sljedećem članku.

M.D./foto M.D.