Načelnica općine Podgora održala je sastanak s Lučkom upravom Splitsko dalmatinske županije, i to u Podgori.

– Razlog je katastrofalno stanje operativne obale u Podgori i opasnost za pješake, a ne samo konstrukciju.

Ravnatelj LU Domagoj Maroević i dipl.ing.građ. Goran Vego, obišli su sa mnom i našim vijećnicima i zainteresiranim mještanima sva područja pod njihovom upravom.

Oglas

Utvrđeno je da se za Podgoru hitno treba uzraditi dokumentacija za sanaciju operativne obale, te istu pokušati izvesti do ljeta ukoliko to bude moguće (pričamo o par milijuna kuna vrijednom projektu), izvijestila je načelnica Radić.

Do kraja veljače bi trebao biti gotov projekt za sanaciju luke (mali i veliki mul) u Igranima, a u općini očekuju da radovi kreću u ožujku/travnju.

Za Živogošće se dovršava idejni projekt nakon što je odabrano idejno rješenje i ide se na lokacijsku dozvolu.

– Nećemo se zavaravati, za lokacijsku računam jedna godina, za građevinsku još godina i onda za realizaciju još jedna, tako da bi sve moglo biti gotovo tek krajem mog mandata.

Ne želim vas deprimirati, već realno prenijeti iskustva s projektima. To nije razlog za tugu jer je kvalitetan projekt koji će trajati godinama i oplemeniti mjesto – vrijedan čekanja, poručila je.

Dodala je kako je također bitno stremiti upisivanju Drašnica, odnosno njihove luke u luku otvorenu za javni promet uz podršku lokapnog PŠRD-a.

– Za tu izmjenu moramo inzistirati na izmjeni županijskog plana, te legalizirati postojeću izgradnju (pokrenuta procedura ovog ljeta ’21.) i utvrditi granicu pomorskog dobra. Time se otvara mogućnost investicija Lučke uprave u lučku infrastrukturu i uređenje iste koja je, budimo iskreni, u jako lošem stanju.

Sve ovo iznosim da svaki ključan potez bude transparentan i da onog trena kada na terenu vidite radove znate ono najbitnije – radi se sa stručnim ljudima po projektu i radi se kvalitetno.

Jedino što me brine je vrijeme koje nazaustavljivo leti, a birokracija je sve sporija…

U to ime, ono što nam svima želim je dovoljno strpljenja uz starohrvatsku poslovicu “Fali ti jedan papir”, našalila se, ne bez realne gorčine, načelnica za kraj svoje objave.

M.D./foto Fb