Rukometašice Makarske za vikend očekuje susret 16. kola 2.HRL-Jug. Igračice Leone Kovačević gostuju kod Orkana, a utakmica je na programu u nedjelju u 13:30.

Iza naših rukometašica je jako loš tjedan u kojem su doživjele težak poraz od ŽARK Splita. Premda je riječ je o aktualnom lideru koji je u Makarsku stigao kao izraziti favorit, ovakav rezultatski kolaps domaćih malo tko je mogao očekivati.

Makarska u toj utakmici nije imala ni najmanju šansu te su Splićanke bez problema riješile utakmicu u svoju korist. Za naše cure taj je dvoboj označio kraj pozitivnog niza (prethodno su svladale Knin i Split 2010 II). No, bez obzira na poraz, Makaranke su zadržale osmu poziciju, te su gotovo 100% sigurne po pitanju ostanka.

Oglas

Naime, od devetoplasiranog Zadra udaljene su sedam bodova, a od „fenjeraša“ Knina devet bodova. S obzirom da su do kraja sezone preostala još tri kola, možemo ustvrditi da će Makarska i naredne sezone imati drugoligaša.

Službena potvrda toga može se dogoditi već ovaj vikend, kada naše djevojke gostuju u Dugom Ratu. Orkan je trenutno petoplasirana ekipa 2.HRL-Jug, a u prošlom kolu upisali su gostujući remi kod RK Marina Kaštela.

To je ujedno bio dvoboj susjeda na ljestvici, a u konačnici su se akteri morali zadovoljiti bodom. Što se tiče nedjeljnog ogleda u Dugom Ratu, jasno status favorita pripada domaćim igračicama, no nešto će se pitati i Makarsku. Naše cure u ovoj utakmici vide priliku za povratak na pobjednički kolosijek i učinit će sve što je u njihovoj moći da to i ostvare.

Dora Srzić / foto MD