Praznička nedjelja donijela nam je čak četiri susreta trećeligaša s juga Hrvatske, a jedna od njih bila je i ona između Hrvaca i Zmaja. Makarani su na put krenuli s nadom u još jedan pozitivan ishod, no domaćini su na kraju došli do uvjerljive pobjede (3:0).

I Hrvace i Zmaj nedjeljnu utakmicu dočekali su u vrlo dobrom raspoloženju. Domaćini su prethodno nanizali čak četiri uzastopne pobjede, dok su gosti u zadnja dva tjedna osvojili četiri od mogućih šest bodova. Hrvace su u dvoboj protiv Zmaja ušle kao favoriti, a taj su status na kraju i opravdale.

Prvi pogodak na susretu vidjeli smo u 10. minuti, a zabile su ga Hrvace. Strijelac vodećeg gola za domaćine bio je Pjero Škarić .Pet minuta prije odlaska na predah, Isti igrač zabija za povećanje prednosti Hrvaca. Do kraja prvog dijela nije bilo promjena rezultat te se na odmor otišlo s 2:0. Igrala se posljednja minuta susreta i činilo se da u drugom dijelu ipak nećemo vidjeti nijedan pogodak, no za drugačiji scenarij pobrinuo se Josip Jurendić, koji je zabio za konačnih 3:0.

Oglas

Zmaj je ovim porazom pao na 13. mjesto, dok su Hrvace s nova tri boda skočile na treće mjesto prvenstvene ljestvice. Za to može zahvaliti pločanskom Jadranu i metkovskoj Neretvi, koji su u svojim utakmicama 30. kola bili bolji od Zadra (Jadran), odnosno Uskoka (Neretva).
Makarani će svoju sljedeću utakmicu odigrati u subotu, kada u grad podno Biokova stiže Zagora
D.Srzić / foto HRNK Zmaj