– Vlada RH je na sjednici u srijedu donijela odluku o dodijeli pomoći od 3,7 milijuna kuna za uklanjanje posljedica prirodne nepogode uzrokovane poplavom u vrgoračkom kraju, pravnim i fizičkim osobama na području Grada Vrgorca.

Od 5.siječnja 2021. počinje rok za prijavu štete, 8. siječnja će na teren izaći stručno povjerenstvo i predstavnici Fakulteta građevinarstva, arhitekture i geodezije Split.

Kako se doznaje od gradonačelnika Ante Pranića, Grad Vrgorac će financirati projektne dokumentacije obnove.

Oglas

Do 25. siječnja 2021. će se izraditi troškovnici, nakon čega se kreće u obnovu stambenih i gospodarskih objekata na području grada Vrgorca koji su stradali u poplavi u prosincu 2020.g.

Odluka Vlade RH o dodjeli 3,7 milijuna kuna za sanaciju štete nastale uslijed prirodne nepogode uzrokovane poplavom pravnim i fizičkim osobama na području grada Vrgorca, donesena je u koordinaciji sa splitsko-dalmatinskim županom Blaženko Boban.

“Zahvaljujem se Vladi RH i premijeru Andreju Plenkoviću osobno na senzibilitetu i brzini reakcije koju iskazuje u izvanrednim situacijama kako bi pomogao narodu. I u ovim teškim trenucima vezanim uz prostor pogođen potresom, Vlada RH donijela je i odluku od iznimne važnosti za područje Splitsko dalmatinske županije”, rekao je župan Boban.

“Kako u ovim trenucima potresa tako i poplave, veliko srce hrvatskog čovjeka, došlo je do izražaja ujedinjeno u nesebičnoj pomoći svim nastradalima, kao i brza reakcija Vlade RH, što ulijeva povjerenje kod svih, a poglavito kod ljudi pogođenih prirodnom nepogodom kako nisu ostali sami”, naglasio je splitsko-dalmatinski župan.

Hina