Iz godine u godinu Hrvatska postaje sve popularnije turističko odredište, upravo zbog njenih prirodnih bogatstava i nevjerojatnih ljepota.

Prizori iz Hrvatske imaju i svoje značajno mjesto na svjetskim društvenim mrežama, pogotovo Instagramu, a kojih je 50 najpopularnijih Instagram lokacija u našoj zemlji govori lista objavljena nedavno na platformi getbybus.

Na toj listi samo je jedna lokacija s Makarske rivijere našla mjesto među 50 najboljih, ali zato je visoko plasirana na osmom mjestu, a radi se o Parku prirode Biokovo i velikoj popularnosti Skywalka. Inače, prvoplasirana su Plitvička jezera, druga najpopularnija instagram lokacija su Splapovi Krke, treća je plaža Zrće, na četvrtom su mjestu Kornati, peta je DIoklecijanova palača i tako dalje.

Oglas

– Među različitim pristupima izrade popisa najpopularnijih Instagram lokacija u Hrvatskoj, odlučili smo izabrati znamenitosti, a ne gradove (zato na listi neće bit npr. Dubrovnik nego Dubrovačke zidine). Da bismo pronašli najpopularnije znamenitosti, koristili smo pomoć Google-a, koji nam je dao početnu listu svih (bitnijih) znamenitosti u Hrvatskoj.

Idući korak je definiranje najpopularnijih destinacija, za što smo koristili Google recenzije. U obzir je uzeta svaka znamenitost s više od 500 recenzija, čime smo dobili popis od 190 lokacija. Nadalje, za svaku lokaciju smo na Instagramu pretražili mention na hrvatskom i engleskom jeziku. Na kraju smo ih poredali po broju mentiona i na taj način dobili 50 najpopularnijih Instagram destinacija – ističu iz GetByBus.

MD/foto MD