U utorak 22. kolovoza u 20 i 30, u sklopu 60 godina Malakološkog muzeja, u klaustru Franjevačkog samostana nastupit će Vladimir&Kalafat.

Vladimir&Kalafat glazbeni je projekt mostarskog umjetnika Vladimira Mićkovića koji na svojim albumima organizira historijsko geografska putovanja Mediteranom. Akademski kipar, slikar i grafičar, glazbenik i pjevač izvanredno sugestivnoga glasa, na granici soprana, duže od desetljeća djeluje kao istraživač glazbenih iskustava i tradicija svijeta iz kojeg je potekao.

Pjeva sevdalinke, sefardske i dalmatinske pjesme. Kritika je glazbu Vladimira Mićkovića proglasila produžetkom “Mediteranskog brevijara” mostarskog književnog velikana Predraga Matvejevića. Riječ je o susretu Dalmacije s Istokom, kroz prizmu osobnog pristupa mediteranskoj kulturi i baštini koji, osim geografskih utisaka, još više oslikava emocionalna stanja putnika i izbjeglica, uz neizbježne paralele s današnjim mediteranskim zbjegovima koji idu iz suprotnoga smjera, s afričkih obala u Europu, a koji nažalost prečesto završavaju tragično.

Oglas

S njim nastupaju perkusionist Jakov Salečić i pijanist Frane Duilo.