Splitski maratonac Kristijan Sindik i njegov tim od četiri trkača koji čine Rikardo Kuhar, Ante Bebić, Bruno Grgurević i Helena Bule, nastavit će danas drugu etapu trkačkog maratona Zlatna vrpca – 7maratona u 7dana između Splita i Tivta. Današnja ruta odvijat će se preko: Ruskamena, Bilića, Mimica, Marušića, Piska, Brela, Baške Vode, Promajne, Bratuša, Makarske, Tučepa, Podgore te cilja u Drašnicama. Start etape održati će se u Ruskamenu s početkom u 09:00 sati.

Zlatna vrpca – 7 maratona u 7 dana humanitarna je utrka koja se trči na dionici između Splita i Tivta u Crnoj Gori. Čitava ruta iznosi 295 kilometara te se sastoji od sedam dionica u kojoj svaka pojedina ruta iznosi točno 42 km. Sama utrka zamišljena je tako da svi zainteresirani sudionici ove akcije kupuju kilometre i tako doniraju sredstva namijenjena odjelu Dječje onkologije KBC-a Split. Donirati se može direktno na račun IBAN: HR1424070003106794371, otvoren u OTP banci d.d. Split. Minimalna cijena za jedan kilometar iznosi 100 kuna, tj. 15 eura za uplate iz inozemstva.

Na završetku svake trkačke dnevne dionice koja se odvija od Splita preko Ruskamena, Drašnica, Ploča, Stona, Orašca, Čilipa te finala u Tivtu, predviđeno je noćenje kako bi se Kristijan i ostali trkači odmorili i skupili snage za sljedeći maraton.
M.D.

Oglas