Petak, 26 travnja, 2024
NaslovnicaMOZAIKGastroTRODNEVNA GASTRO MANIFESTACIJA Natjecanjem srednjih škola otvoren peti Grand Gourmet

TRODNEVNA GASTRO MANIFESTACIJA Natjecanjem srednjih škola otvoren peti Grand Gourmet

Edukacijom sparivanja vina i jela, prezentacijom likera maraschina – koji se i danas radi tradicionalnoj recepturi ljekarnika dominikanskog samostana s početka 16. stoljeća, a zatim natjecanjem timova ugostiteljskih škola u sinkroniziranom posluživanju, započeo je trodnevni Grand Gourmet u Makarskoj. Riječ je o 5. po redu međunarodnom natjecanju konobara, barmena i barista u nizu kategorija, pripremi jela i posluživanja gostiju timova restorana, koje je organizirala udruga Šefovi kuhinja mediteranskih i europskih regija u suradnji s TZG Makarska i Gradom Makarskom.

GRAND GOURMET 2019
-Tu smo petu godinu u Makarskoj s ovom manifestacijom, radi se o jubileju. Od početka smo ovdje probali puno dobre hrane i vina, okupili mnoštvo dobrih restorana, konobara, barmena i barista, a to očekujemo i ove godine. Još imamo priliku uživati u lijepom hotelu i vremenu koje nas je dočekalo – rekao je na otvaranju Željko Neven Bremec, predsjednik ŠKMER-a.I prije službenog otvaranja Grand Gourmet je započeo master classom o uparivanju hrane i vina. Tomislav Razumović iz vinarije Krauthaker stigao je s biranim vinima Kutjevačkog vinogorja koje su poslužena uz jela ŠKMER-ove ekipe predvođene chefom Željkom Nevenom Bremecom.
GRAND GOURMET 2019
Master class je vodio Mario Pavić, nastavnik ugostiteljskih predmeta i iskusni ugostitelj, a imali smo prilike pred mnoštvom okupljenih kušati tri slijeda jela uparena s vrhunskim kapljicama Kutjevačkog vinogorja. U natjecanju ugostiteljskih škola pobijedila je u sinkroniziranom posluživanju Srednja strukovna škola Blaž Juraj Trogiranin, a drugoplasirani su bili Srednja škola Metković. Treće mjesto su podijelili učenici makedonske škole AOU “Naum Naumovski Borce” iz Kruševa te omiška škola Jure Kaštelan.
R.I.
- Oglas -