Sunce hotele, tvrtku u većinskom vlasništvu Jake Andabaka, preuzet će tvrtka Eagle Hills Real Estate d.o.o nakon što je danas na Zagrebačkoj burzi objavljena obavijest o nastavku obveze objavljivanja ponude za preuzimanje, piše Jutarnji list.

Podsjetimo, mediji su donedavno špekulirali kako će novi vlasnik Sunce hotela biti američki fond KSL Capital, a upravljanje hotelima istarski Valamar, no danas objavljena ponuda otkriva kako je kupac kompanija čiji je osnivač tvrtka registrirana u Abu Dhabiju.

Eagle Hills je kupoprodajnim ugovorom potpisanim 23. ožujka ove godine od Jake Andabaka, Danice Andabak, Ružice Andabak, Ivane Andabak i tvrtke Lucidus d.d. preuzeo 4,1 milijun dionica koje predstavljaju 69.7 posto temeljnog kapitala društva.

Oglas

Prema podacima iz obavijesti, kupac je kompanija koja se bavi ulaganjem u nekretnine i razvojem nekretnina s fokusom na tržišta Europe, Bliskog istoka i Afrike, a na čelu joj je Mohamed Ali Rashed Alabbar koji trenutno na području UAE, Egipta, Srbije i drugih destinacija upravlja razvojem objekata mješovite upotrebe u vrijednosti 50 milijardi eura.

Podsjetimo, riječ je o šeiku s kojim se, prema pisanju Nacionala, na dan svoje smrti susreo zagrebački gradonačelnik Milan Bandić te čije je tvrtka trebala graditi zagrebački Manhattan, a ista kompanija stoji i iza megaprojekta Beograd na vodi.

M. D. /foto Fb