Jučer je bio zadnji dan Božićnog grada u Makarskoj koji je radio sve od 27.studenoga do 9.siječnja. Zatvoreno je i klizalište na kojemu su tijekom Adventa imali priliku guštati i maleni, ali i oni nešto stariji. Za većinu odraslih interesantnija je ipak bila ponuda u kućicama koje su nudile kuhano vino, fritule, kobasice, i razne druge adventske delicije, no prije svega pružale su priliku za druženje uz svirku i šušur Božićnog grada.

S obzirom da je u planu ove gradske uprave i Kulturna zima, upitali smo Dražena Kuzmanića, pročelnika Odjela za društvene djelatnosti (zapravo odjela u “tranziciji” nakon nove odluke o reustroju gradske uprave, op.a.), kakav je plan.

– Istina jest da se planiraju sredstva za Kulturnu zimu, ali kako stvari stoje s epidemiološkom situacijom, jako je teško planirati. Teško je postaviti čvrst plan jer se sve mijenja iz dana u dan, kazao nam je Kuzmanić.

Oglas

Kulturna zima podrazumijeva tzv.nevanjska događanja, dakle razne predstave, koncerte, predavanja itd. Prema Kuzmanićevim riječima, ona pokriva sav period od listopada do Adventa, pa potom period nakon Adventa.

Kako stvari trenutno stoje s koronavirusom, ali i postroženim mjerama, teško da ćemo u skorašnjem periodu imati priliku za ikakva kulturna i zabavna događanja.

Ivona Ćirak /foto M.D.