Iako će se ovogodišnja događanja pod nazivom ‘Advent Makarska’ održati na više lokacija u gradu, najljepši i najveći trg u Makarskoj, Kačićev trg, opet postaje centar blagdanskih zbivanja. Uz bogatu gastronomsku ponudu adventskih kućica, zabavni glazbeni program, nastupe DJ-a, posjetitelji će, između ostaloga, moći pratiti i Svjetsko nogometno prvenstvo u Kataru na velikom ekranu.

Poseban naglasak ovog Adventa je promocija lokalnih i autohtonih vrijednosti kroz božićne sajmove vikendom, te interaktivnog programa radionica različitih udruga. Advent u Makarskoj je svojim sadržajem svakako najbogatiji i najšareniji Advent do sada u koji Makarani i njihovi posjetitelji kreću već 26. studenoga (subota) uz popularnu grupu Magazin. A to je tek zagrijavanje za sve ono što nas očekuje.

Narednih 44 dana na 4 lokacije: Kačićev trg, Green Kala Art (Prvosvibanjska ulica), Osejava te dvorana Arte u Glazbenoj školi, održat će se bogati glazbeni program s preko 30 koncerata uz najveća imena hrvatske glazbene scene: klapa Kampanel, Cubismo, Belfast Food, Domenika, TBF, Tomislav Bralić i klapa Intrade, Pavel, Jole samo su neka od njih.

Oglas

Šušur za djecu i obitelji trajat će cijelog dana, svakog dana na platou Osejava. Tako će najmlađe razveseliti program uz animatore, darivanje za Sv. Nikolu, dječji doček Nove godine 31. prosinca, preko 10 dječjih predstava, kuća Djeda božićnjaka i vilenjaka uz raznovrsne radionice, kao i klizalište, koje je ove godine najveće do sada sa preko 400 m2, a svoja vrata otvara 1. prosinca 2022.

Ove godine ljubitelji stvaranja dragocjenih trenutaka za pamćenje moći će to učiniti na više lokacija posebno uređenih za fotografiranje, a najbolja fotografija bit će nagrađena.

Uvertira u najšareniji advent u Dalmaciji zasigurno je bio javni poziv za studente, za izradu dizajna vizualnog identiteta Adventa, na kojem je najuspješnija bila Lola Lux Lalić, studentica Umjetničke akademije u Splitu, čija će vizualna rješenja predstavljati ovogodišnji makarski advent. Bogati program Adventa u Makarskoj možete pratiti na stranicama Turističke zajednice grada Makarske, stranicama Grada Makarske te na Facebook i Instagram stranici pod nazivom Advent Makarska!
izvor: Grad Makarska