Sportsko-kulturni centar Apfel Arena kao novi puls cijele Makarske rivijere u mjesec dana od otvorenja ugostio je sportaše, udruge, škole, kazališne grupe i tisuće posjetitelja. Od sportskih aktivnosti, preko kulturnih događanja do zdravstva i kongresa, Apfel Arena obogatila je život stanovnika Makarskog primorja, a najavljen je i bogati adventski program.

Već ovaj vikend stanovnici Makarske rivijere imaju priliku čuti Nove baze SplickeScene, koje će izvesti Tomislav Primorac, Ivica Lazaneo, Ante Travizi i Josip Skiljo, dok je u nedjelju na repertoaru spektakl Hrvatskog narodnog kazališta u Splitu U malu je uša đava.
Božić u Apfel Areni će trajati do Nove godine, a obuhvaća i novu predstavu kazališta Moruzgva Čudo, autora i redatelja Ivana Lea Leme s Ecijom Ojdanić i Matijom Šakoranjom u glavnim ulogama koji će na daskama Apfel Arene predstaviti nastavak uspješnica – cabareta Preko veze i Vla Vla Vlajland.

U Makarsku iz Varaždina dolaze i glumci Kerekesh Teatara koji će izvesti dvije predstave. Za najmlađe je Apfel pripremio interaktivni Magic Act Show mađioničara Luke Vidovića koji će oduševiti cijelu obitelj, a za dozu smijeha će se pobrinuti stand up komičar Marko Dejanović.

Četiri tenora i Josipa Lisac dolaze u Makarsku
Nezaboravan glazbeni program u adventu osigurat će koncert Đanija Stipaničeva, Filipa Hozjana, Vladimira Garića i Marka Pecotića poznatijih kao Četiri tenora, a publici će otpjevati čuvene evergreene, popularne arije i omiljene kancone. Dašak tradicije i klapske pjesme na pozornici Apfel Arene u svom jedinstvenom stilu posjetiteljima će predstaviti KUD Filip Dević s programom Devićevci pjevaju Advent.

Za sve ljubitelje dobre glazbe tu je i koncert Božić dolazi koji će izvesti Ante Gelo i prijatelji te posebna gošća Zorica Kondža. Za kraj godine, 29. prosinca, posjetitelje očekuje spektakl – koncert Josipe Lisac. Taj će nastup u Makarskoj biti Josipin posljednji koncert u Hrvatskoj uoči onoga u veljači 2023. u zagrebačkoj koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog povodom 50-e obljetnice izlaska njezinog debitantskog albuma Dnevnik jedne ljubavi.

Publiku u Makarskoj očekuju klasici domaće glazbe nastali u punih pola stoljeća njezine glazbene karijere, poput O jednoj mladosti, Danas sam luda, Hir Hir, Magla, Gdje Dunav ljubi nebo, Dok razmišljam o nama te mnogi drugi hitovi.

U partnerstvu s kinom Mediteran, u Apfel Areni će se i tijekom adventskog razdoblja tri puta tjedno održavati kino projekcije. Do sada su stanovnici Makarskog primorja imali priliku pogledati devet filmova, uključujući i aktualni Šesti autobus, najnoviji film Eduarda Galića o padu Vukovara i jedan od najiščekivanijih filmskih naslova. Detaljan program nadolazećih kulturnih događanja moguće je pronaći na službenoj internetskoj stranici Apfel Arene.

Uz koncertne izvedbe renomiranih izvođača, advent u Apfel Areni obilježit će i tri sportska turnira u organizaciji Apfela: dugo očekivani padel turnir rekreativaca, dječji nogometni turnir na umjetnoj travi i božićni malonogometni turnir Makarana, na kojem će snage odmjeriti 40 seniorskih i 20 veteranskih momčadi.

Dosadašnje sportske aktivnosti u Apfel Areni okupile su brojne sudionike. Podsjetimo, premijerni Apfel Arena Makarska Half Marathon okupio je preko 400 rekreativaca i profesionalaca koji su podno Biokova trčali utrke na pet i 21 kilometar, dok je na dječjoj utrci trčalo preko 300 mališana. Opremljene prostore Apfel Arene zasad aktivno koristi osam različitih sportskih udruga, a svaki se tjedan tamo održavaju i tri sportske lige. Da je Apfel Arena oaza sportskih aktivnosti, podjednako za rekreativce i profesionalce, potvrđuje i 400 članova upisanih u najmoderniji fitness centar.
Zahvaljujući investiciji obitelji Pašalić, Apfel Arena etablirala se kao mjesto na koje stanovnici Makarske rivijere dolaze obogatiti svoj društveni život, a prvi put ove godine će i tijekom adventa moći uživati u atraktivnim blagdanskim aktivnostima.
MD/foto Apfel