U akciji “Manje oružja – manje tragedija” u prva tri mjeseca ove godine splitsko-dalmatinskoj policiji građani su uz brojno oružje i streljivo predali i preko 35 kilograma eksploziva, izvijestila je policija.

U prva tri mjeseca ove godine od građana preuzeto 13 komada automatskog oružja, 226 komada raznog rasprskavajućeg streljiva, pet pištolja, 14.117 komada raznog streljiva i 35,85 kilograma raznog eksploziva, kažu u policiji.

Pozivaju i ostale da se pridruže ovoj akciji zbog sigurnije budućnosti bez oružja.

Oglas

“Upućujemo građane da sami ne donose oružje i eksplozivna sredstva, već da želju za dragovoljnom predajom prijave na broj 192 i sačekaju dolazak osposobljenih policijskih službenika, koji će na dogovoreno mjesto doći u civilu i sa vozilima bez policijskih obilježja.

Akcija se provodi u suradnji s građanima koji su odlučili otkloniti opasnosti iz svoje okoline i dragovoljno izručiti oružje i streljivo koje su nedozvoljeno posjedovali te tako izbjeći moguće prekršajne ili kaznene sankcije”, priopćila je policija.

Inače, jučer je akcija provođena i u Makarskoj, a policijski službenici predstavili su dio do sada predanih eksplozivnih sredstava poput ručnih bombi i različitih vrsta mina.

Hina/MD foto/MD