Udruga Mike pokrenula je humanitarnu akciju s ciljem prikupljanja sredstava za pomoć obitelji Pervan iz Kokorića. Obitelj Pervan je četveročlana obitelj koja živi u Kokorićima, čiji je netom obnovljeni stan, u prizemlju obiteljske kuće, uništen u velikoj poplavi koja se dogodila u prosincu, 2020. godine.

Frane Pervan (26) i njegova supruga Marija (26) roditelji su jednoipolgošnjeg Lukasa te skrbe o Franinoj slijepoj mami Zlati (64). 6.12.2020. uselili su u stan koji su u potpunosti renovirali s teško stečenim novcima skupljenim od Franinog rada, koji je u tom trenutku bio jedini zaposlen u obitelji, sretni što će dočekati Božić u novom domu. Samo desetak dana kasnije, obilne kiše su uzrokovale veliku poplavu te su Kokorići potpuno poplavljeni. U poplavi je skoz potopljen i uništen njihov stan i konoba sa svim domaćim proizvodima koje su imali. Svjesni koliko je teško u Hrvatskoj uopće živjeti s jednom plaćom, a pogotovo urediti prostor za život, odlučili smo pokrenuti ovu akciju kako bismo pomogli da što prije ponovno obnove svoj dom, što im je gotovo nemoguće bez da zapadnu u velike dugove.

Humanitarnu akciju su, doniranjem svojih likovnih djela i skulptura, podržali renomirani umjetnici s Makarske Rivijere, čija će umjetnine biti ponuđene na humanitarnoj aukciji, a u tu svrhu je otvoren račun posebne namjene pri Zagrebačkoj banci, na koji će biti uplaćena sva prikupljena sredstva.

Oglas

UDRUGA MIKE I UMJETNICI ZA OBNOVU DOMA OBITELJI PERVAN
IBAN: HR4623600001502897075

Željeli bismo Vas pozvati da sudjelujete u ovoj humanitarnoj aukciji, te da licitirate za radove koji će krasiti Vaše domove ili poslovne prostore, a pritom pomognete jednoj mladoj obitelji da što prije stane na noge i omogućite malenom Lukasu sretno odrastanje u obiteljskom domu. Ukoliko ne pronađete među radovima nešto što odgovara Vašem ukusu, možete uplatiti donaciju na račun u bilo kojem iznosu ili pomoći doniranjem građevinskog materijala potrebnog za obnovu. Ukoliko se odlučite na donaciju materijala, molimo Vas da nas kontaktirate kako bismo se dogovorili što je konkretno potrebno – poručuju iz Udruge Mike.

U akciji su ponuđena djela idućih autora: Stipe Arambašić, Marina Babić, Marko Babić, Viktor Bjelaković, Galerija Bodlović (donacije), Goran Bolanča, Edita Brtan, Tea Cvitanović, Desa Marijeta, Tina Divić, Igor Dragičević, Danica Franić, Ivo Glavina, Martina Gulan, Ivana Glibota Pandžić, David Hart, Tea Jurišić, Doris Kelvišer, Elena Klaričić, Joško Klarić, Marela Đukez Kovačević, Gorana Lovreta, Josko Martinović, Duje Medić, Ivo Mozara, Goran Novović, Gordana Ožić, Ana Pavlinović Polić, Monija Puharić, Silva Radić, Marija Raos,  Lina Rica, Josip Siciliani, Sanja Srzić, Klement Šimić, Marijana Šulenta, Marija Važić , Nives Vrsaljko, Marijeta Vulić.

Više pogledajte OVDJE

M.D.

O aukciji:
Centralni događaj humanitarne akcije za obnovu doma obitelji Pervan je online aukcija umjetničkih radova renomiranih slikara i kipara s područja
Makarske Rivijere. Aukcija će se održavati na web stranici mike.hr te putem facebook profila udruge “Milan Mike Ožić”.


Fotografije s detaljima će biti objavljene prije početka aukcije kako bi svi mogli proučiti ponudu i na vrijeme odlučiti za koju umjetninu će licitirati
u aukcijskom razdoblju.

Početak: 15. travnja, 2021. u 9: 00 sati

Završetak: 25. travnja, 2021. u 21: 00 sati

Web mjesta održavanja aukcije:
mike.hr
Milan Ožić Mike – facebook profil udruge Mike