Udruga za održivi razvoj Osejava treću godinu za redom koordinira nacionalnu akciju Zasadi stablo, ne budi panj u našem gradu.

Treću godinu zaredom UZOR Osejava koordinira nacionalnu akciju kolektivne sadnje u našem gradu u suradnji s Udrugom Zasadi stablo, ne budi panj! i Hrvatskim šumama – Šumarija Makarska.

Pozivamo sve zainteresirane sugrađane da nam se pridruže u akciji sadnje koja se u našem gradu održava u subotu, 13. studenog, s početkom u 10 sati.Ove godine sadimo na poluotoku Sv.Petar, točnije na predjelu od parka za pse do lanterne.Planiramo očistiti dio iza igrališta za pse do veslačkog kluba Bura te posaditi pinjole i čemprese. Na dijelu iza vile Irene do svjetionika planiramo posaditi tamarise.Sadni materijal osigurala je naša udruga uz pomoć donacija te Hrvatske šume.

Oglas

Potrebno je ponijeti vlastiti alat (motike, maškline, lopate ili grablje) te se pridržavati epidemioloških mjera.Nadamo se dobrom odazivu naših sugrađana.U slučaju lošeg vremena akciju odgađamo za 20. studenoga. – priopćili su iz UZOR Osejava.

MD/foto: PR