Priče o zalaganju volontera iz našeg kraja u potresom pogođenom području Petrinje i okolice pristižu nam svakog dana – uz Crveni križ, HGSS, u Banovini su proteklih dana boravili i brojni drugi, ostavivši svoje obaveze kod kuće kako bi pomogli onima u potrebi. I to bez obzira jesu li u pitanju radovi na saniranju štete, dostava hrane i potrepština za obitelji ili hrane kućnim ljubimcima.

Po nekoliko dana u Petrinji proveli su, između ostalih, i Ivan Brkulj, Toni Han i Ivan Ravlić. Petar Matutinović iz Zaostroga, govore, punih je 11 dana na potresom pogođenom području.  Kako nam kažu Makarani, koji su dva puta do sada putovali u Petrinju i natrag, sa sobom su nosili i prikupljenu hranu za kućne ljubimce, i to u suradnji s makarskim pet shopom Arka i Ka La barom.

Kuhari volonteri iz čitave Hrvatske pripremili su oko 100.000 obroka. Među brojnima koji su tamo kuhali bili su i ljudi s našeg područja, primjerice članovi Dvd-a Tučepi Ivo Mendeš i Šimun Mijačika, Ante Matić iz makarskog restorana Point…

Oglas

Akcije pomoći još uvijek se organiziraju – od inicijativa gradova i općina rivijere i Zabiokovlja, privatnih poduzetnika pa preko akcija nogometnih navijača i  građana koji se udružuju i odlaze pomagati unesrećenima u potresu, građani Makarskog primorja u ovim teškim danima uistinu su pokazali veliku humanost.

O.F. / foto: Facebook