Dani cikloturizma održat će se u Podgori od 28. do 30.travnja 2021.godine, a kako doznajemo od Srđana Kurtića, direktora TZ Podgora, riječ je o specijaliziranom skupu svih subjekata zainteresiranih za razvoj ove brzo rastuće grane turizma. Nakon ovog skupa slijedi Outdoor Podgora.

-Dani cikloturizma po prvi su puta i to iznimno uspješno održani u Metkoviću 2019. godine s više od stotinu sudionika različitih profila vezanih uz cikloturističku odnosno turističku industriju. Prošlogodišnji Dani cikloturizma, održani u Ludbregu, pokazali su da je interes dionika velik, čak i u, općenito nepovoljnim epidemijskim uvjetima.
Dani cikloturizma 2021. u Podgori zasigurno će, na temelju dosadašnjih, ali i novih iskustava i trendova, pokazati još veći interes turističke industrije njegov razvoj i promociju. U tjednu održavanja Dana cikloturizma i Outdoor Podgore, ova će uspješna turistička destinacija biti i svojevrsno središte outdoor odnosno aktivnog turizma u Hrvatskoj, najavljuju organizatori.

Naime, organizator je Trail – Full Cycling Experience, inače brand posvećen osmišljavanju i razvoju cikloturističkih i outdoor turističkih destinacija, proizvoda i manifestacija, zajedno s Općinom Podgora.

Oglas

-Upravo sa željom da se Podgora pozicionira i kao sportsko-turistička destinacija stvorili smo Outdoor Podgora – vikend manifestaciju usmjerenu na rastuće europsko tržište aktivnog turizma. Aktivni turisti u stalnoj su potrazi za novim destinacijama i uzbudljivim utrkama i sadržajima, a Podgora sa svim svojim resursima, pruža upravo to.

Outdoor Podgora je osmišljen kako bi privukao natjecatelje, ali i članove njihovih obitelji i prijatelje koji će prvi „topli“ produženi vikend u godini, zahvaljujući zanimljivom i raznolikom programu te povoljnim paketima smještaja, odlučiti provesti u zabavi i odmoru.

Outdoor Podgora je jedinstveni, novi sportski festival koji će za prvomajski vikend u tom prekrasnom mjestu na Makarskoj okupiti ljubitelje biciklizma, trail trčanja i kajaka odnosno sve zaljubljenike u kretanje, prirodu i aktivni život.

Prošlogodišnje, premijerno, izdanje Outdoor Podgore morali smo otkazati no zato se u 2021. vraćamo s  još zanimljivijim programom, dodatnim sadržajima za sudionike i njihove pratioce uz ultra pristupačne cijene smještaja.

Provedite prvi „topli“ ovogodišnji vikend na moru, natječite se – biciklirajte, trčite ili veslajte, uživajte u mediteranskim mirisima i okusima, šumu morskih valova i u novu sportsku sezonu uđite napunjeni zdravom energijom Outdoor Podgore, pozivaju organizatori.

Bit će u ponudi Gran Fondo, cestovna biciklistička utrka s rutom oko Biokova, dvije trail trkačke utrke, kružne sea kayak utrke za odrasle i djecu od 10 godina, te zabavni popratni program te probne vožnje u kajacima.

Ivona Ćirak