Sve pršti od reakcija nakon što su Amerikanci izjavili da bi se prošetali olimpijskim rukometnim turnirom.

Sve je počelo u podcastu ESPN-ove emisije, gdje je bivši NFL quarterback Jay Cutler ustvrdio da bi želio zaigrati rukomet: ‘Mislim da bih bio dobar. Igra se s malom loptom kojom se dodaješ uokolo i onda je baciš u gol. Kao nogomet, ali s rukama’ – rekao je, a voditelj je dodao da bi Cutler, LeBron James i Patrick Mahomes, zvijezda novih NFL prvaka Kansas City Chiefsa, bez problema osvojili olimpijsko zlato.

O tim izjavama raspravljao se u emisiji Highly Questionable, gdje je bivši igrač američkog nogometa Domonique Foxworth ustvrdio da je rukomet ‘sport za one koji nisu uspjeli u nogometu, američkom nogometu i košarci‘.

Oglas

Takve podcjenjivačke izjave izazvale su lavinu reakcija: ‘Nema šanse! Ljudi ne znaju kako je teško igrati rukomet’ – napisao je NBA zvijezda Luka Dončić na Twitteru.

Oglasio se i Nikola Karabatić, koji je Amerikancima ponudio izazov: ‘Hej, Jay Cutler i Foxworth, mislim da niste dovoljno proučili rukomet. Rado ću vam dati svoje olimpijsko zlato ako pobijedite moju momčad. Ako zabijete više od 10 golova, pozivam cijelu momčad u kuću obitelji moje supruge u norveškom selu’ – napisao je na Twitteru.

Cijeli članak možete pročitati na gol.dnevnik.hr

D.A. / Foto: Pixbay