Članovi i simpatizeri HDZ-a danas su proslavom u dvorani hotela Dalmacija proslavili punih 30 godina djelovanja u Makarskoj.Samoj proslavi prethodila su odavanja počasti u jutarnjim satima, pa je delegacija položila cvijeće na gradskom groblju Makarska kod Središnjeg križa, zatim kod Spomenika hrvatskom branitelju te naposljetku kod spomenika prvom hrvatskom predsjedniku i utemeljitelju ove stranke dr.Franji Tuđmanu.

U redovima HDZ-a nema straha od koronavirusa – pred hotelom Dalmacija okupio se veliki broj posjetitelja i uzvanika, a predsjednik HDZ-a i aktualni premijer RH Andrej Plenković u dobrom se raspoloženju pojavio pred medijima koji su čekali kod ulaza. – Čestitam HDZ-u grada Makarske, Makarskog primorja i Podbiokovlja 30. Obljetnicu, isto tako zahvaljujem gradonačelniku Juri Brkanu i Marku Ožiću Bebeku, kao i predsjedniku Županijskog odbora Anti Sanaderu te županu Anti Bobanu na gostoprimstvu.Ovo je dobra prilika da se podsjetimo svih aktivnosti u protekla tri desetljeća rada stranke, ali i postignuća zadnje HDZ-ove vlasti u Makarskoj, koju vodi Jure Brkan.Grad se dobro razvija, ja mu čestitam na tome a Vlada Republike Hrvatske će Makarskoj, kao i drugim jedinicama lokalne samouprave, biti i partner i prijatelj u provedbi važnih projekata za daljnji razvoj grada, i tako će biti i u budućnosti – kazao je Andrej Plenković. Kasnije je predsjednik HDZ-a u sličnom tonu govorio i kao glavni gost proslave, pohvalivši rad makarske gradske vlasti, a uz gradonačelnika Brkana, kao i prvog makarskog gradonačelnika od samostalnosti, Ivana Ivande, okupljenima su se u slavljeničkom tonu obratili župan Blaženko Boban, kao i predsjednik županijskog odbora HDZ-a Ante Sanader.

Današnje okupljanje u Makarskoj imalo je i dodatnu težinu zbog nadolazećih izbora u samom HDZ-u. Nije ni čudo da se pojavio veliki broj imena iz vrha HDZ-a, a izjave medijima davali su i Andrej Plenković i protukandidat Miro Kovač.

Oglas

Tako je aktualni predsjednik HDZ-a najavio voditi„konstruktivnu, ozbiljnu, odlučnu i odvažnu“ kampanju za predsjednika stranke. –Takav je i naš program Odlučno za Hrvatsku – kazao je Plenković, dodavši da su mu temeljne vrijednosti domoljublje i zaštita nacionalnih interesa, obiteljske vrijednosti i demografska revitalizacija te pravedna i učinkovita, u konačnici i uspješna i razvijena Hrvatska .  – Sve je to čvrsto na našim temeljima – vrijednostima Domovinskog rata, jačanju Hrvatske vojske i policije, jedinstvenim Zakonom o braniteljima i Zakonom o nestalima, vraćanju 30. Svibnja kao Dana državnosti, Velereda dr. Franje Tuđmana, Vukovara kao grada posebnog pijeteta – govorio je Plenković novinarima. Dodao je i da nakon izbora „uvijek mjesta ima za sve, samo uz pitanje na kojoj dužnosti.“ – Ja se nadam da nitko neće otići. Nitko neće tjerati nikoga – kazao je Plenković.S druge strane, u Makarskoj je bio i protukandidat za predsjednika HDZ-a Miro Kovač, koji je čvrsto poručio da u slučaju svoje pobjede nakon parlamentarnih izbora neće u koaliciju s nikakvim lijevim opcijama. Kovač je dodao i da će u slučaju njegove pobjede Andreja Plenkovića predložiti u Predsjedništvo stranke te da će u HDZ-u biti mjesta i za ljude iz njegovog tima. – Ljudi u ovoj stranci su za mene kolege i prijatelji, kao takve ih želim vidjeti i u ovoj kampanji – kazao je Kovač, ocijenivši išak da je ‘Plenković izgubio vjerodstojnost kao predsjednik, te kao takav ne može dobiti nadolazeće parlamentarne izbore, niti sastavljati iduću Vladu.

O.F. / Foto: D.Antonini