Njemačka kancelarka Angela Merkel danas se cijepila protiv koronavirusa cjepivom AstraZenece, javio je glasnogovornik federalne Vlade Njemačke na Twitteru, Steffen Seibert.

– Sretna sam jer sam cijepila prvu dozu AstraZenece danas. Htjela bih zahvaliti svima koji su uključeni u kampanju cijepljenja, i svima koji su se cijepili. To je ključ za prevladavanje pandemije”, prenosi Seibert njezinu izjavu.

Usto je objavio i potvrdu na kojoj se vidi njezin datum rođenja, me i prezime te datum kada je primila prvu dozu. Usto je fotografirana i međunarodni certifikat o cijepljenju WHO-a.

Oglas

Merkel će u srpnju napuniti 67 godina, a cijepila se AstraZenecom kojom se u Njemačkoj zbog problema s ugrušcima kod mlađih osoba, cijepe samo osobe starije od 60 godina.

 

Do sada se cjepivom AstraZenece već cijepio i njemački predsjednik Frank-Walter Steinmeier, koji je tom prilikom rekao kako “ima povjerenja u cjepiva koja su dobila dozvolu u Njemačkoj”.

 

Ministri zdravstva saveznih pokrajina odlučili su prije nekoliko dana da osobe koje su kao prvo cjepivo primile cjepivo AstraZeneca prime kao drugo cjepivo cjepiva Pfizer-BioNTecha ili Moderne.

M. D. /foto Pixabay