Gradonačelnik Zoran Paunović objavio je danas na svojem Fb profilu vijest da je kormilo jedne od najvažnijih gradskih tvrtki, Makarskog komunalca, preuzela diplomirana ekonomistica Antonia Glavina.

Nakon srednje ekonomske škole u Makarskoj, završava i Ekonomski fakultet u Splitu, smjer računovodstvo i financije. Dodatno se educirala i za voditeljicu izrade i provedbe projekata financiranih iz EU fondova. Karijeru samostalne knjigovotkinje gradi od 2007. godine u privatnom sektoru, a 2018. godine pokreće vlastiti knjigovodstveni obrt Libar. Od jeseni 2022. godine zaposlena je u sektoru financijsko – računovodstvenih poslova Makarskog komunalca, naveo je Paunović.
Dodao je da je mnogim sugrađanima poznata “kao iznimno aktivna volonterka u brojnim gradskim udrugama, osobito kao dugogodišnja članica i tajnica FA Tempet te dio organizacijskog tima njihovog uspješnog festivala Metno.”
Antonia je svjesno prihvatila veliki izazov koji nosi ova upravljačka pozicija. Velike promjene su nužne u periodu pred nama, između ostalog slijedi nam prilagodba na sustav odvajanja otpada i recikliranja, različiti projekti s ciljem povećanja energentske učinkovitosti kao i aktivnosti prilagodbe klimatskim promjenama.
Zelena i održiva Makarska, kao nezamjenjiva opcija za svijetlu budućnost našeg grada, bit će misao vodilja i u djelovanju gradske komunalne tvrtke s Antonijom na čelu, stoji u gradonačelnikovoj objavi.
M.D./foto: Facebook/Zoran Paunović