Antonia Radić Brkan, zamjenica gradonačelnika, na jučerašnjem je brifingu s novinarima rekla kako su dosta zadovoljni poštivanjem mjera i to iz više razloga.

Prvi je, kako je rekla, postavljanje profesionalca na čelo Stožera civilne zaštite.

– Na čelu stožera je Mario Čović koji vrlo profesionalno i savjesno obavlja svoj posao, rekla je dogradonačelnica.

Drugi razlog za zadovoljstvo je kontrola stanja na terenu.

– S Makaranom imamo tjedne sastanke i rješavamo dosta toga kroz komunikaciju i dijalog na visokoj razini. Trebali bismo biti zadovoljni i stanjem na terenu, naime, redari su učestalo na tereno i kontroliraju, imamo podršku Splitsko-dalmatinske županije, MUP-a, Državnog inspektorata…Policijska postaja Makarska izlazi intenzivnije na teren, a inspektori dolaze i najavljeno i nenajavljeno, i to više puta tjedno, rekla je Radić Brkan.

Kaže da je još jedna dobra stvar činjenica da građani i ugostitelji sve više zovu te kako je krenuo dijalog.

– Kršenja sigurno uvijek ima ali je to u daleko manjem obimu nego prije. Ne idemo odmah s kaznama nego najprije idemo na usmena upozorenja. Ne smatramo da treba odmah kažnjavati, pa kazne idu tek nakon drugog ili trećeg upozorenja, pojasnila je.

– Svima nam je cilj da se sezona produži i da se što više novca slije u privatni smještaj, hotele, restorane i u konačnici, gradsku blagajnu. Zato moramo svi dati od sebe da tako bude, zaključila je Radić Brkan.

Ivona Ćirak /foto O.F.