Voditelj makarske ispostave Hitne pomoći dr.Mate Kasalo obratio nam se s priopćenjem, u kojem apelira na građane Makarske da budu izuzetno odgovorni u idućim danima, pa i prema djelatnicima Hitne službe. Tekst prenosimo u cijelosti.

– Naputak našim pacijentima je da, prema odluci kriznog stožera RH, svi pacijenti sa simptomima infekcije dišnog trakta trebaju se javiti svom obiteljskom liječniku ili u Respiracijski centar koji se nalazi na Križinama ( isti s radom počinje u ponedjeljak 23.03.2020. Isto tako, prema odluci navedenog tijela s radom su počele COVID ambulante od kojih se dvije nalaze u Splitu od 15.3.2020 .

Jedna COVID ambulanta trebala je biti u prostoriji DZ Makarska, a kada će ista početi s radom javnost će obavijestiti županijski Krizni stožer. Stoga apeliramo na građane da se u hitnu službu Makarska javljaju samo osobe s hitnim stanjima gdje svakako ne spadaju dišni infekti s povišenom temperaturom, te ujedno još jednom skrećemo pozornost na poštivanje mjera opreza koje se nalaze na ulazu u ispostavu hitne medicine Makarska.

Oglas
Molim da ovo objavite radi naših pacijenata, jer se moramo oblačiti u zaštitna odijela ako netko ima sumnju na dišni infekt, a neodgovorno bi bilo da nam to zataje pa da mi zarazimo druge koji su teško bolesni ili životno ugroženi – apelira Mate Kasalo dr.med, voditelj ispostave Hitne medicine pomoći Makarska.

O.F.