Prvenstvo Hrvatske u atletici za kadete i mlađe kadete nedavno se održalo u Čakovcu, a Atletski klub Sveti nastupio je s četvero predstavnika – Vjekoslav Pavlinović, Šime Vujčić, Gabrijela Marjanović i Stipe Grubišić bili su ponosni predstavnici svog kluba.

Ovo natjecanje bilo je najveće do sada po brojnosti sudionika, što je samo pokazatelj koliko je atletika popularna među mladima u Hrvatskoj. Naši mladi atletičari su se hrabro suočili s jakom konkurencijom i ostvarili zapažene rezultate.

Vjekoslav Pavlinović se istaknuo kao najbolji predstavnik kluba, osvojivši četvrto mjesto u bacanju koplja. U konkurenciji 17 atletičara iz cijele Hrvatske, Vjekoslav je postigao novi osobni rekord i bio vrlo blizu osvajanja medalje. Također, zauzeo je četvrto mjesto i u bacanju kugle, u konkurenciji 12 kadeta koji su ispunili normu za nastup na ovom natjecanju.

Oglas

Gabrijela Marjanović je nastupila u disciplini skok u dalj za mlađe kadetkinje, koja je bila najkonkurentnija na cijelom natjecanju. Od prijavljenih 67 natjecateljica, Gabrijela je zauzela izvrsno deseto mjesto, što je zaista impresivan rezultat.

Šime Vujčić se natjecao u konkurenciji kadeta, gdje je zauzeo jedanaesto mjesto. Unatoč jakoj konkurenciji od 23 natjecatelja, Šime je pokazao svoje vještine i ostvario solidan rezultat.

Stipe Grubišić, iako još limač, nastupio je za mlađe kadete i također ostvario zapažene rezultate. U bacanju vortexa, zauzeo je izvrsno jedanaesto mjesto od 32 natjecatelja, dok je u skoku u dalj bio trinaesti od 34 natjecatelja.

– Atletski klub Sveti Marko može biti ponosan na svoje mlade atletičare koji su se hrabro natjecali i ostvarili zapažene rezultate na Prvenstvu Hrvatske. Njihov trud, predanost i talent svakako su vrijedni pohvale *- kazali su iz AK Sveti Marko.